lest best-blogg

Hier is dan de beloofde afsluitende blog. We zijn ondertussen al aardig gewend in ons nieuwe huis en de omgeving in Enköping.
Break onderweg naar huis
Op ons nieuwe plekje is het makkelijker om tot laat in de herfst naar school en dagis te fietsen, totdat het te glad wordt op de weg.Net als in Högboda wordt ook hier een Halloween disco georganiseerd en dit keer ging Mia als.....In het bos vlakbij ons huis zijn we in de herfst geregeld paddestoelen gaan zoeken. We beginnen een klein beetje de goede plekjes te kennen en hebben aardig wat herfstkantarellen en Carl Johan paddestoelen gevonden.

Vlak voor de winter begon Oscar op zijn trapperfiets te fietsen. Eerst met steun in de rug van mamma/pappa maar al snel kon hij het helemaal zelf. Alleen bergop is nog wat moeilijk. Onze veranda is perfekt om rondjes te oefenen.

Jammer dat hij nu weer zolang moet wachten voordat het fietsweer wordt. Op zijn loopfiets fietst hij wel het hele jaar door. Sneeuw is dan alleen maar leuk!


Na een klein beetje sneeuw in november, een beetje dooi en dan vorst, hebben we in december een mooie glijbaan in de tuin.
Een stukje weg wordt tijdelijk een schaatsbaan, totdat dooi de pret verstoort.

En dan is het ineens alweer kerst. In de dierentuin is een kerstspel waarbij de wijzen met echte kamelen komen. Leuke locatie voor het kerstverhaal! Na Sinterklaas en Mia's verjaardag, liggen er toch nog een paar pakjes onder de kerstboom. 
In de kerstvakantie heeft ook Frank vrij, althans, heeft hij tijd voor een paar nieuwe bouwprojekten. In de hal hebben we bergruimte nodig dus daar hangen en staan nu extra kasten en hebben we plek om natte spullen op te hangen. Dit blijkt superhandig voor natte badpakken en zwembroeken!
Voor Mia bouwt Frank een hoog bed en Mia's bed verhuist naar Oscar. Het lukt allemaal net om het af te krijgen en Mia slaapt nu heel hoog. Oscar houdt het nog graag bij het oude en gaat lekker onder zijn hoogslaper liggen, op de grond zoals hij gewend is. 
In de kerstvakantie vieren we ook Mia's verjaardag, samen met een klasgenootje dat ook in december jarig is. Een heleboel kinderen tegen de muren in de klimhal van Enköping die onderweg zakjes snoep meeplukken. Mia is een van de weinigen die het lukt om helemaal tot bovenaan te klimmen. Een geslaagd kinderpartijtje. 

In januari begint dan eindelijk de winter. Bij de school wordt een ijsbaan gespoten en daar wordt druk gebruik van gemaakt. Alle gym- en muzieklessen worden op het ijs gegeven en na elke lunch is het ijstijd. Oscar kan nu ook op gewone schaatsen schaatsen en allebei vinden ze het erg leuk om op het ijs te staan. Op een zondagochtend hebben we de hele baan even voor onszelf.

Ineens gaat het ook flink sneeuwen en kunnen we een langlaufroute op het weiland voor ons huis maken. Oscar lukt het nu ook op echte langlaufers en Mia gaat als een sneltrein.  Helaas blijft het ijs maar een paar weken liggen en de sneeuw nog korter. Daarna dooit het ineens behoorlijk en zijn al het ijs en sneeuw weer verdwenen.
Maar de winter is nog niet voorbij!

Jolanda heeft ondertussen haar studie afgerond en wacht nog op haar diploma. Binnenkort echt de werkvloer op. Nu werkt ze vooral aan de afronding van de administratie, doet wat klussen in huis en rijdt ze de kinderen naar ballet, voetbal en zwemles. Ook Oscar zit nu in een beginnersgroepje zwemmen, een watervrij cursus. Mia zwemt bij de meer gevorderden en daar moeten ze behoorlijk aan de bak. De hele les baantjes trekken. Gelukkig heeft ze een goede conditie!

Frank is goed geaard op zijn werk en heeft het er naar zijn zin.

Al met al zijn we tevreden met de verhuizing en onze nieuwe plek. Ook hier hoeven we ons niet te vervelen ;-)

Nu sluiten we onze weblog en wensen iedereen het beste. Bedankt voor alle support en bezoek en tot mails/bels/schrijfs!